Teules rehabilita la coberta de la Basílica de la Mercè

Teules rehabilita la coberta de la Basílica de la Mercè

La rehabilitació de la coberta de la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè és, sens dubte, una de les obres més emblemàtiques en què ha participat Teules. Situada al barri gòtic de Barcelona, ​​es va construir entre els anys 1765 i 1775 i està dedicada a la patrona de la ciutat.

El 2011, la nau central de l’edifici presentava problemes de filtracions d’aigua i, després de confirmar que algunes de les bigues estaven deteriorades, es va determinar la necessitat de refer la teulada.

 

 

 

La rehabilitació de la teulada

En iniciar la intervenció en el projecte, vam comprovar que l’estructura de la coberta era insuficient, atès que l’únic element que protegia la teulada de la pluja eren les teules, i aquestes, amb el pas del temps es deterioren i finalment permeten el pas del aigua.

Per aquest motiu el primer pas va ser desmuntar les teules i sanejar l’estructura. Les bigues es trobaven en mal estat, pel que va ser necessari tractar i instal·lar-hi una nova base de fusta, també tractada, que permetés atorgar a l’estructura una major solidificació.

Doble sistema de protecció

Sota les teules vam col·locar una placa ignífuga, impermeable i lleugera, capaç de rebre correctament les teules. A més, aquesta placa actua com un doble teulada, de manera que si algun dia les teules es trenquen o es deterioren evitarà possibles filtracions.

Aquest sistema de doble protecció és un dels elements essencials que vam introduir en la rehabilitació de la basílica. Posteriorment vam instal·lar-hi teules noves de canal, i a sobre, vam recol·locar les teules originals que es van poder recuperar tenint en compte el seu valor històric.

Evitant el deteriorament del patrimoni històric

L’actuació va finalitzar l’any 2012. L’empresa responsable d’executar el projecte va ser F. Closa Alegret SA, que va decidir encarregar l’obra a Teules, ja que és la seva empresa de confiança especialista en la instal·lació i rehabilitació de teulades. L’arquitecte responsable va ser Guillermo Maduenda.

Per a Teules, haver participat en la rehabilitació de la coberta de la Basílica de la Mercè suposa una gran satisfacció. Evitar el deteriorament del patrimoni històric és un dels objectius de la nostra empresa, i en aquest sentit, la teulada és un dels elements essencials a l’hora de conservar en bon estat un edifici i garantir la seva supervivència amb el pas del temps.