Per què són així les teulades tradicionals xineses?

Per què són així les teulades tradicionals xineses?

Possiblement hàgiu vist en més d’una ocasió com són les cases de molts racons del món, cridant-vos l’atenció la forma de construcció de cadascuna d’elles, algunes més cridaneres i efectives que unes altres, però sempre molt originals, com és el cas de les orientals. Us heu parat a pensar alguna vegada per què tenen aquesta forma les teulades de les cases xineses?
Normalment són teulades de fusta i si bé que no són a dues aigües, com solem estar acostumats al món Occidental, sí que tenen unes característiques molt especials que fa que aquestes construccions siguin úniques i sobretot molt vistoses.

Aquest característic estil és heretat del propi origen nòmada dels antics pobles xinesos, amb una forma que ens recorda lleugerament al que podria ser una tenda de campanya.Els xinesos van ser nòmades a causa de les invasions tàrtares i manxúries, fet que explica aquesta tendència de buscar la màxima efectivitat amb el menor esforç a l’hora de construir.

D’aquesta classe de cobertes de fusta destaca la corba del seu pendent i també les rematades dels ràfecs, on en moltes ocasions semblen tenir forma de banya, perquè, segons les creences i supersticions xineses, els esperits de l’aigua i de l’aire habitaven en les teulades de les cases.

Aquesta classe d’arquitectura va viure un clar creixement que es va estendre com la pólvora en molts altres països d’aquesta zona d’Àsia, encara que en el present els grans edificis són els que copen les construccions de les principals ciutats d’aquest país, deixant relegades aquestes teulades a zones rurals o més tradicionals.