Diferents tipus de teules

Diferents tipus de teules

Existeix una gran varietat de teules que s’adapten a multitud de preferències estètiques, climes o requeriments funcionals. Per exemple, la teula àrab resulta ideal per a teulades inclinades amb la funció principal d’escórrer l’aigua de pluja.

Normalment, necessitaràs 27 peces per cobrir un metre quadrat amb un solapamiento del 20 % de la longitud de les unitats. El model tradicional de teula àrab presenta un pes aproximat de 2 kg, disposant-se les peces amorteradas i fixes a la teulada.

Altres tipus comuns de teules

Al marge de la teula àrab tan característica de l’arquitectura espanyola regional, existeixen molts altres tipus de teules diferents de variada funcionalitat.

Per exemple, pots recórrer a les teules d’asfalt, que resulten molt resistents i econòmiques. En general, estan constituïdes per materials de reforç com la fibra de vidre i altres materials orgànics, que s’impregnen en asfalt per generar una pel·lícula impermeable. Destaquem la seva versatilitat, doncs poden imitar formats molt diversos i altres dissenys més clàssics de teules. Resulten lleugeres i presenten caràcter ignífugo.

Per la seva banda, les teules d’argila poden ser també molt duradores, però no resulten resistents a l’impacte. Com saps, constitueixen teulades molt elegants i la seva producció és sostenible en termes mediambientals.

Finalment, et presentem les teules de fusta, idònies per a teulades amb pendents majors de 20 graus per desguassar amb rapidesa. Poden ser de cedre, acàcia, roure o castanyer. Es consideren altament ecològiques, doncs no estan sotmeses a cap procés industrial ni tractament. De fet, generalment, s’empra la fusta verda sense assecar.

Com veus, cada tipus de teula presenta un rendiment específic que has de considerar per configurar la teva teulada ideal. Des de l’antiga teula àrab fins a les teules d’avantguarda amb fibra de vidre, el mercat et demostra que el futur de la teula com a element estructural i estètic té encara llarga vida en el nostre paisatge.